Gość napisał(a):
sokolnik parenascie lat temu by cie zajebali jak szmate
Bardzo dziekuje za zrozumienie
a i za przepełnione dobrocia słowo pod moim adresem.
Nie pozwalole ci na wiecej bo przykro a i dzieci czytają.To co zdarzyło sie jest bardzo tragiczne i prawda musi byc wyjawiona i przeanalizowana .
Zarówno przez jednych i drugich tj Polaków i Ukrainców.Tego nie da sie juz odwrócic!!!!!!!!!! ale i nie da sie ZAPOMNIEĆ!
Trzeba" dobrej woli" jednych i drugich aby zmieniac cos na lepsze.
Nie jestem az takim optymistą aby wierzyc w" miłość" obu narodów od zaraz ale jezeli nic nie zrobimy i damy szansę aby pierwsze skrzypce w naszych stosunkach grali nacjonaliści oni i narodowcy my to nic z tego nie bedzie.
Mozemy przypominac sobie krzywdy od zarania i cierpieć,cierpiec i rozdrapywac rany.
Mozemy uczyc nasze dzieci nienawisci i wrogości do tego narodu tylko czy to cos zmieni.
Czy przygotowani jestesmy na to aby jeszcze raz podac rekę?
Na przestrzeni dziejów królowie Poslki nie raz wspierali sie Kozakami ABY BRONIC rubieży .Moze inaczej dzisiaj spiewlalibysmy Allah akbar?
A potem zostawiali ich samym sobie.
NIE SYMPATYZUJE Z OUN-UPA NIE MAM OJCA, DZIADKA, PRADZIADKA UKRAINCA
JESTEM POLAKIEM Z KRESÓW którego rodzina bardzo wiele wycierpiała ,zostawiwszy tam wszystko co mieli ,zostali wysiedleni .
I wiesz co to było wbrew pozorom "wybawienie",bo jak by było im zyc pod radziecką okupacją?pISZE TO PRZEWROTNIE ALE czy to nieprawda?
A i nas by nie było...
Dla mnie złodziej jest zlodziejem ,bandyta bandytą,zabójca zabójcą
ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka i nie roztrzaskujmy ich o "słup historii"
czasem znajda sie sprawiedliwi i prawi których "krew" moze splamic nasze dusze.
A Ukraina jest tak piekna ,ze tylko zatwardziali i tchórzliwi tego nie widzą .
Kto był ten wie
pozdrawiam