czatforumkartkikontakt

Strona główna, Forum dyskusyjne, Nasze miasto, Galeria zdjęć, Wyszukiwarka, Przydatne adresy, Wirtualne kartki, Linki,
Czat, Organizacje pozarządowe, ZS "Strzelec", TKS Tomasovia Stowarzyszenie "Czajnia", Rozkład jazdy bus, Kontakt
| Szukaj | Ekipa | Zarejestruj | Zaloguj |

Stwórz nowy temat Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość

Temat: Dzwony
 Napisane: 4 maja 2010, o 16:37
Zgłoś ten post Odpowiedz z cytatem
Nam pytanie dlaczego codziennie o 6:00 , 12:00 i 16:30 dzwonią dzwony w kościele na PARCELACH ??? Co to za Obyczaj czy Moda ? Może Czarni ( i ich dzieci :shock: ) o 6 rano już nie śpią , ale moje jeszcze by sobie pospały bo są małe. A po południ po całym dniu w pracy człowiek jest zmęczony i odpoczął by sobie a tu 16:30 i jakiś Czarny Napier......... da. la w Dzwony ! Czar. nu, chy ! was już całkiem poj. eba. ło :?:

Temat: Re: Dzwony
 Napisane: 4 maja 2010, o 18:40
60 tys. euro odszkodowania za zbyt głośne i częste bicie kościelnych dzwonów musi zapłacić parafia z okolic Genui na północy Włoch nauczycielce, która 23 lata prowadziła sądową batalię. O wyroku sądu pisze we wtorek dziennik "La Repubblica".
Sąd podkreślił, że kobiecie, mieszkającej w pobliżu parafii pod wezwaniem Madonna del Carmine w miejscowości Lavagna, należy się zadośćuczynienie z powodu poniesionych strat fizycznych i moralnych.

Wysokość odszkodowania uwzględnia również to, jak długo nauczycielka narażona była na tę uciążliwość. Dzwony - podkreśla się - biły nie tylko zbyt często i intensywnie, lecz przede wszystkim ich bicie przekraczało dopuszczalne normy hałasu.

U nas to potrwa pewnie 46 lat.Ale jak jestes młody..... :lol:

Napisane: 4 maja 2010, o 18:48
Gość napisał(a):
Nam pytanie dlaczego codziennie o 6:00 , 12:00 i 16:30 dzwonią dzwony w kościele na PARCELACH ??? Co to za Obyczaj czy Moda ? Może Czarni ( i ich dzieci :shock: ) o 6 rano już nie śpią , ale moje jeszcze by sobie pospały bo są małe. A po południ po całym dniu w pracy człowiek jest zmęczony i odpoczął by sobie a tu 16:30 i jakiś Czarny Napier......... da. la w Dzwony ! Czar. nu, chy ! was już całkiem poj. eba. ło :?:

Idź z tym problemem do psychiatry.

Napisane: 7 maja 2010, o 21:18
To nie jest takie zabawne,pomieszkajcie w okolicy "nowego kościoła"w blokach ,każdego ranka biją dzwony o 6-tej a w maju graja na trąbce na cztery strony świata,spróbuj spać przy otwartym oknie,czy ktoś kogo pytał? A spróbuj ty każdego dnia dzwonić o 6tej rano jakimś małym dzwoneczkiem lub wygrywać sobie melodyjkę co powiedzą na to sąsiedzi i policja??

Napisane: 7 maja 2010, o 21:31
Dokladnie. Mieszkam na Jana Pawla i dzisiaj o 6 rano slyszalem hejnal a co mowic ludzie z bloku nr. 1 na Kosciuszki? Wspolczuje

Napisane: 7 maja 2010, o 21:44
Jak wybory wygra wasz ulubieniec Jarek, to będziecie mieć dzwony 24H

Napisane: 7 maja 2010, o 22:54
Dzisiaj i u mnie dzowny przesadzily!!!!! parafia sw.jozefa.....czy bijacy w dzowny byl opetany??? jeszcze nigdy tak nie bily!!!! Czy cos sie stalo??? czy walacy w dzowny mial "kaprys"???

Napisane: 8 maja 2010, o 00:03
Ciekawe czy na forum odpowe jakiś Czarny ! Mamy niby 21 Wiek ?! Tak ? Wszędzie jakieś ograniczenia chałasu aut, motocykli, muzyki, ale tylko w nocy a co w dzień ??? Łomot Hriszna cały dzień ????????????? Co ty na to CZARNY ?

Napisane: 8 maja 2010, o 00:07
Idź spać, z Bogiem.Nie siedź długo na kompie to o szóstej nie będziesz płakał żeś nie wyspany.

Napisane: 8 maja 2010, o 00:11
czarny...spadaj!!! ..mam budzik co mnie budzi o 6.45......nie potrzeba mi "bezplatnego"!!!! budzika!!!! WRECZ MI TO PRZESZKADZA!!!!! wersaliki zamierzone ;)...jesli wiesz o czym pisze :)

Stwórz nowy temat Odpowiedz w temacie

Możesz rozpoczynać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach