| Autor |
Wiadomość |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 10:58
|
|
|
Koalicja PIS, LPR i Samoobrony to ewenement, upadek,--- ktoś tak napisał to jest słabo zorientowany, bo i PO prowadzi rozmowy z PiS, wszyscy razem mają zamiar wystawić jednego kandydata ma burmistrza miasta, tylko nie jestem pewien czy w tych rozmowach uczestniczy Samoobrona
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 11:00
|
|
|
Ja obstaję przy tym, że PIS obniżyły standardy rządzenia i kultury politycznej jak się da.Już pomińmy to, że ich kadry są nieobyte w świecie, z językiem polskim średnio sobie radzą, nie wspominając o obcych, z wyjątkiem ministra Dorna, tłumacza kryminałów oczywiście.
Nie trawię ich buty, po prostu nie mogę. Minister Ziobro, który nie zdał egzaminu na aplikację prokuratorską, wygraża największym autrytetom prawniczym w kraju, Gosiewski z Wierzejskim pouczają profesora Bartoszewskiego, a Jarosław z Lechem mówią, że Trybunał Konstytucyjny wtedy będzie sprawny, kiedy zasiądą w nim nasi ludzie! Onie się tego nie wstydzą, walą otwartym tekstem, to zgroza! Nie wiem czy zauważyliście, ale media (oczywiście już przejęte) zgrabnie pominęły spotkanie Bendykta XVI z sędziami Trybunału...Albo ostatnie wystąpienie Safiana w sejmi - na sali pustki; to wstyd. Gospodarka da sobie radę sama?Miejmy nadzieję,ale zwróccie uwagę na pomysły nacjonalicji przedsiębiorstw energetycznych w razie przejęcia ich przez "wrogi kapitał". Deja vu... Sposób myslenia wladz jest niebezpieczny.
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 11:04
|
|
Cytuj: Koalicja PIS, LPR i Samoobrony to ewenement, upadek,--- ktoś tak napisał to jest słabo zorientowany, bo i PO prowadzi rozmowy z PiS, wszyscy razem mają zamiar wystawić jednego kandydata ma burmistrza miasta, tylko nie jestem pewien czy w tych rozmowach uczestniczy Samoobrona
Chodziło mi o koalicje rządową. W samorządach to co innego. Jako niepoprwany malkontent dodam, że nowa ordyncja w wyborach samorządowych to też zwykła bezczelność, niczym nieskrępowna manifestacja rządzy władzy.
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 11:13
|
|
|
Onie się tego nie wstydzą, walą otwartym tekstem, to zgroza!
Tak a gdyby nic nie mówili albo kłamali to byłbyś pewnie bardzie szczęśliwszy, zastanów się wreszcie o co ci chodzi albo najlepiej sam kandyduj i zobaczymy, PO nic nie robi tylko krytykuje bo tak jest najlepiej i najłatwiej. Krytykować jest bardzo łatwo tylko czasem warto popatrzeć na siebie.
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 11:19
|
|
|
głosowałem na PO ale żałuję więcej tego nie zrobię, gdyby pogodzili się z porażką i weszli do koalicji nie było by tego co teraz jest, uważam, że to ich wina nie mogli przeżyć że przegrali a przecież PiS dawało im wysokie stanowiska ale nie oni chcieli wszystko, rządzić, rządzić, mam nadzieję że nic niedostaną, teraz mi już jest bez różnicy
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 13:29
|
|
|
Ja nie głosowałem na PO. Nie obchodzi mnie ta partia, jest bez wyrazu. I nie chodzi tez o stosunek PO do PIS. Chodzi o sam PIS. O jego podejście do wyborców. Do obywateli, do demokracji. Oni mają nas gdzieś, liczy się tylko władza - w jakich warunkach zawarto koalicje! LPR - urupownie o sladowym poparciu ma wicepremiera? To farsa. To nie bylo dzialanie dla dobra państwa, tylko dla dobra partii. Partia to jedyny priorytet PIS. Przejąć wszystko : telewizje, media, spólki skarbu państwa, powolac milion komisji sledczych, (uprawnienia agentow CBA- przecież to paranaoja, naruszenie wolnosci osobistej i prawa do prywatnosci), walka z ukladami. Dla PISu czlowiek sie nie liczy, tylko jakieś abstrakcje, o których w dodatku mają mierne, archaiczne i utopijne wyobrażenie - patriotyzm, rodzina, państwo. Nie można, na miłość wacka, tworzyć świata ustawami i dekretami.
Mam prawo do krytyki, czy sie to komuś podoba czy nie. Choć może już nie długo... Trzeba krykować władze, jeśli postępują nieudolnie i źle. Gdyby tak nie było, to zapewniam Cie obserwatorze, że bym się zamknał. No ale jak tu znosić: wiceszefa TVP faszystę, rozwalenie Radia BIS, ministra Giertycha, posła Wierzejskiego i jego język pogromu wobec homoskesualistów... To za duzo. pzdr
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 19:19
|
|
geopatison napisał(a): Ja obstaję przy tym, że PIS obniżyły standardy rządzenia i kultury politycznej jak się da.Już pomińmy to, że ich kadry są nieobyte w świecie, z językiem polskim średnio sobie radzą, nie wspominając o obcych, z wyjątkiem ministra Dorna, tłumacza kryminałów oczywiście. Nie trawię ich buty, po prostu nie mogę. Minister Ziobro, który nie zdał egzaminu na aplikację prokuratorską, wygraża największym autrytetom prawniczym w kraju, Gosiewski z Wierzejskim pouczają profesora Bartoszewskiego, a Jarosław z Lechem mówią, że Trybunał Konstytucyjny wtedy będzie sprawny, kiedy zasiądą w nim nasi ludzie! Onie się tego nie wstydzą, walą otwartym tekstem, to zgroza! Nie wiem czy zauważyliście, ale media (oczywiście już przejęte) zgrabnie pominęły spotkanie Bendykta XVI z sędziami Trybunału...Albo ostatnie wystąpienie Safiana w sejmi - na sali pustki; to wstyd. Gospodarka da sobie radę sama?Miejmy nadzieję,ale zwróccie uwagę na pomysły nacjonalicji przedsiębiorstw energetycznych w razie przejęcia ich przez "wrogi kapitał". Deja vu... Sposób myslenia wladz jest niebezpieczny.
Śmieszny jesteś....Min.Ziobro jest przez wielu prawdziwych znawców prawa uważany za najlepszego ministra sprawiedliwości a to że nie zdał egzaminu to sie nie dziwie bo powiec kto bez znajomości albo nazwiska mógł ten egzamin zdać...I czy nie uważasz za lepsze rozwiązanie pisanie egazaminu który ukaże prawdziwą wiedze piszącego a nie jakieś rozmowy kwalifikacyjne które przeprowadza Krajowa Rada Adowkacja/Sedziowski itp .Zrozum to jakby Biedronka decydowała czy i jakie sklepy mają być budowane...Ceny usług prawniczych są najwyższe w całęj Europie..wiec niewiem czego takie głupoty gadasz...A jeśli chodzi o Trybunał radze przejrzyć skład sedziów owej instytucji i zauważ że duża liczba sedziów była zwykłymi posłami lub członkami partyjnymi SLD Uni Demokratycznej itp. i jak ktoś twierdzi że to instytucja apolityczna to poprostu śmiech na sali..Oczywiście szacunek mimo wszystko należy się tej instytucji.
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 19:25
|
|
geopatison napisał(a): Ja nie głosowałem na PO. Nie obchodzi mnie ta partia, jest bez wyrazu. I nie chodzi tez o stosunek PO do PIS. Chodzi o sam PIS. O jego podejście do wyborców. Do obywateli, do demokracji. Oni mają nas gdzieś, liczy się tylko władza - w jakich warunkach zawarto koalicje! LPR - urupownie o sladowym poparciu ma wicepremiera? To farsa. To nie bylo dzialanie dla dobra państwa, tylko dla dobra partii. Partia to jedyny priorytet PIS. Przejąć wszystko : telewizje, media, spólki skarbu państwa, powolac milion komisji sledczych, (uprawnienia agentow CBA- przecież to paranaoja, naruszenie wolnosci osobistej i prawa do prywatnosci), walka z ukladami. Dla PISu czlowiek sie nie liczy, tylko jakieś abstrakcje, o których w dodatku mają mierne, archaiczne i utopijne wyobrażenie - patriotyzm, rodzina, państwo. Nie można, na miłość wacka, tworzyć świata ustawami i dekretami. Mam prawo do krytyki, czy sie to komuś podoba czy nie. Choć może już nie długo... Trzeba krykować władze, jeśli postępują nieudolnie i źle. Gdyby tak nie było, to zapewniam Cie obserwatorze, że bym się zamknał. No ale jak tu znosić: wiceszefa TVP faszystę, rozwalenie Radia BIS, ministra Giertycha, posła Wierzejskiego i jego język pogromu wobec homoskesualistów... To za duzo. pzdr Moge Ci uświadomić że dla PiS normalny człowiek liczy się bardzo ale jeśli chodzi o przestępstwa i korupcje to są poprostu bezwględni i taka powinna być władza.PiS jak widać z sondażów zastokoiło swoich wyborców bo spełniło główne cele wyborcze.Pytanie kierowane do geopatisona:Czy w kraju gdzie korupcja jest największa w Europie porównywalna do krajów IIIświata nie powinna według Ciebie powstać policja anykorupcjyna??Zastanów się o czym piszesz??
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 19:27
|
|
obserwator napisał(a): Koalicja PIS, LPR i Samoobrony to ewenement, upadek,--- ktoś tak napisał to jest słabo zorientowany, bo i PO prowadzi rozmowy z PiS, wszyscy razem mają zamiar wystawić jednego kandydata ma burmistrza miasta, tylko nie jestem pewien czy w tych rozmowach uczestniczy Samoobrona
chodzi ci o nasze tomaszowskie PiS i PO??
|
|
| |
|
|
Temat:
Napisane: 27 lip 2006, o 20:13
|
|
Cytuj: Moge Ci uświadomić że dla PiS normalny człowiek liczy się bardzo ale jeśli chodzi o przestępstwa i korupcje to są poprostu bezwględni i taka powinna być władza.PiS jak widać z sondażów zastokoiło swoich wyborców bo spełniło główne cele wyborcze.Pytanie kierowane do geopatisona:Czy w kraju gdzie korupcja jest największa w Europie porównywalna do krajów IIIświata nie powinna według Ciebie powstać policja anykorupcjyna??
do galla: otóż to. Dla PIS liczy się normalny człowiek. Nie ma normalnych ludzi, każdy jest inny, a to się w głowie PISowi nie mieści. Odmiennośc odbiera jako wrogość, a krytykę jako napaść.
Trzeba walczyć z korupcją, to się rozumie samo przez się, ale nie takimi środkami. Moim zdaniem uprawnienia jakie dostali agenci CBA są za duże - to powtórka z SB, zajawka iście totalitarna. Każdemu, bez wszczęcia postępowania, mogą założyć teczkę, mogą gromadzić wszelkie informacje, o preferencjach seksualnych, o kochankach itd. Po co??? To otwarta furtka to szantażu itd. To niepotrzbne, a w rękach ludzi podłych bardzo niebezpieczne i chyba łatwo możesz sobie wyobrazić jakim narzędziem walki mogą stać sie takie informacje. To rynsztok.
Z dnia na dzień, nalotem a'la Rutkowski, korupcji nie zwalczysz. To dziedzictwo pokoleń, cecha mentalna. I pewnie przez pokolenia się jej wyzbędziemy, ale poprzez stopniowe cywilizowanie sie, a nie agenturalną barbaryzacje jak to sobie wymyślił PIS. Nie tedy droga.
do kamila: egzamim na aplikacje jest dwuczęsciowy: pierwsza czesc pisemna, druga dopiero ustna. Na te temat nie bede zabierał głosu, bo sie nie znam. Kojarzy mi się jednak ze spadkiem jakosci uslug prawniczych, taka prawnicza c ekolada z Biedronki właśnie. Kto to są "prwdziwi znawcy prawa"? Wedle mojej wiedzy ci prawdziwi, sygnatariusze listu otwartego do ministra, raczej parę rzeczy mu zarzucili. Co do obecności członków UD i SLD w Trybunale, to raczej nie możliwe, gdyż prawo zabrania sędziom należenia do jakichkolwiek organizacji, "które mogły by mieć wpływ na ich orzecznictwa". "Sa niezawisli i podlegaja tylko ustawie". Nie podlegaja wladzy ustawodawczej jakby sobie tego zyczyl PIS, to jeden z filarów demokracji. W demokracji wedle rozumienia PIS widac nie... Wy zastanowcie sie czasem czy nie ulegacie urokowi kowbojsko-kozackim pomysłom Partii.
|
|
| |
|
|
Możesz rozpoczynać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz edytować swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów
|
|
|