Strona 2 z 3

Re: Deshi Kebab

: 16 cze 2018, o 17:21
autor: Gość
na jakiej ulicy jest ten kebab?

Re: Deshi Kebab

: 23 cze 2018, o 19:39
autor: Ja i ja
Żal mi wszystkich Januszy na tym forum. Jeden napisał że nie liczy się jakość tylko kasa. Pytanie tylko czy za tą jakość by zapłacił bo wątpliwa sprawa jest z tym. Niestety na jakość to nie stać większości ludzi w tym mieście za to wymagania ogromne, zastanawiam się czytając to wszystko czy szef kuchni od świeżego mięsa do kebaba czy naleśników tortilla itp. zastanawiał się, ile kosztowałoby wyrobienie takiego super kebaba i kto w Tomaszowie biednym mieście by to kupił jeden klient na dzień?? Brawo ekonomiści!!!! Ciągle tylko słychać, że za drogo no niestety jaka cena taka jakość.

Re: Deshi Kebab

: 25 cze 2018, o 07:56
autor: Gość
ja pier dole.. to naleśniki to jakieś ekskluzywne danie? Wow nie wiedziałem żę to takie drogie zrobić świeże :D byłem milionerem z TL skoro jadłem świeże :)
Nie ukrywajmy tego jesteśmy (konsumenci) dymani.. Ja tam swoje wiem i wiem że tam więcej NIE ZJEM NIE POLECAM.

Re: Deshi Kebab

: 25 cze 2018, o 15:00
autor: jpa
Koszt "produkcji" jednego kebaba sprzedawanego za ~ 15 pln, to uwaga około 1,70 pln ... więc nawet gdyby nasi janusze kulinarnego biznesu szarpnęli się na składniki dobre jakościowo (czyli mięso w mięsnym a nie w ciaptej hurtowni, warzywa na bazarku a nie surówka z hurtowni, i własnoręcznie zrobiony naleśnik czy też bułka kupiona w piekarni a nie na hurtowni ) i podwyższyli koszty 3 krotnie nadal zarabiali by nieźle.

Ja rozumiem że trzeba zapłacić za lokal, media, "kucharzowi" (kucharzem osoby która nic nie gotuje nie nazwę) i inne ale robienie prawie 1000 % marży na "produkcie" to zwyczajne dojenie baranów.

Re: Deshi Kebab

: 26 cze 2018, o 18:47
autor: Kutfa
Żal mi wszystkich Januszy na tym forum. Jeden napisał że nie liczy się jakość tylko kasa. Pytanie tylko czy za tą jakość by zapłacił bo wątpliwa sprawa jest z tym. Niestety na jakość to nie stać większości ludzi w tym mieście za to wymagania ogromne, zastanawiam się czytając to wszystko czy szef kuchni od świeżego mięsa do kebaba czy naleśników tortilla itp. zastanawiał się, ile kosztowałoby wyrobienie takiego super kebaba i kto w Tomaszowie biednym mieście by to kupił jeden klient na dzień?? Brawo ekonomiści!!!! Ciągle tylko słychać, że za drogo no niestety jaka cena taka jakość.


Pierdolisz jak potłuczony, w takim razie wytłumacz jakim cudem średnio kebab w Rzeszowie lub w Lublinie jest w porównywalnej cenie jak te w Tomaszowie, a tam już w większość dobrych kebabów robi swoje mięso etc, bo nikt nie zapłaciłby nawet tyle co w Tomaszowie za gotowce tak jak to obecnie wygląda, więc nie pierdol mi tu że w TL jest tani kebab, bo wcale tak nie jest, głupi przykład to Donner na Andersa, ceny takie jak w Rzeszowie czy Lublinie a kebab nie pórywnywalnie gorszy, mięso jakiś gotowiec, ogólnie lipa na maxa, w większym mieście gdzie jest większa konkurencja i ludzie już byle gówna nie chcą jeść ( nawet jeśli to takie danie jak kebab - czyli mało wymagające) takie coś nie utrzymało by się zbyt długo, w Tomaszowie wszystkie te kebaby smakują tak samo, nikt nie robi swojego mięsa, każdy idzie na łatwizne i sprzedają byle gówno, więc niech się nie dziwią że mało kto chce to jeść.

Re: Deshi Kebab

: 26 cze 2018, o 18:57
autor: Kneset
W Tomaszowie niestety nie mają pojęcia jak powinien wyglądać kebab, dlatego robią coś takiego bo skoro nawet to się jakoś tam sprzedaje to po co się starać, przecież takiego kebaba zrobić jak to w TL to nie trzeba mieć żadnej gastronomicznej wiedzy, gotowe miesą z czerownej kulpy, czyli tak zwana baranina dla baranów, bo z prawdziwą baraninią nie ma nic wspólnego, jak byście wiedzieli co tam jest nikt z was by tego nie dotknął, to tak na marginesie, gotowe Tortille, jakieś hujowe sałatki, o sosach nie wspomnę ( odbija się pół dnia po tych sosach Tomaszowskich)

W tym Deshi niby jakieś Turki czy inne ciapaki ale to chyba tylko dla picu, bo kebab serwują taki sam jak w innych Tomaszowskich kebabach, ogólnie lepiej unikać jeśli ktoś nie chce się zatruć, postawili Ciapatych żeby ktoś myślał że będzie to prawdziwy kebab od Turka, kto jadł prawdziwy Turecki kebab w np: Berlinie czy nawet w większych polskich miastach odrazu zauważy że to sprzedawane w Deshi koło prawdziwego dania kebab nie stało :lol:

Re: Deshi Kebab

: 10 sie 2018, o 15:36
autor: derpkin
Geniuszom z serii "kebaby w mieście X lepsze" podziękuję, szczególnie tym, którzy twierdzą że w Lublinie istnieje dobry kebab. Kompletnie pozbawione jakiegokolwiek smaku wypociny, napchane mięsem niewiadomego pochodzenia po którym co druga osoba dostaje rozwolnienia, zamykanie i otwieranie na nowo lokalu na stronie "pyszne.pl", żeby pozbyć się niewygodnych ocen i chamska obsługa to standard. No ale oczywiście trawa bardziej zielona zawsze po drugiej stronie. Jak na moje to nie macie co narzekać, bo kebaby w Tomaszowie są akurat naprawdę niezłe, szczególnie najnowszy "Deshi". Nie wiem czy na kościelnej nadal funkcjonuje, ale tam od pewnego momentu 3/4 kebaba to była surówka, na deptaku wolę nie jeść, niby smaczny, ale jednak masa znajomych się już tam zatruła, przy taksówkach kebab to żart i opłaca się jedynie brać tak zwane "boxy" (w nich chociaż nie ma koperku niszczącego jak dla mnie całe danie), a ten nowy "twór" pod zamkiem ciężko nazwać kebabem, bo jak o kebabach greckich słyszałem, więc te wersje są jak najbardziej w porządku, tak "polskiego" kebaba z ogórkiem kiszonym prędzej do kosza wrzucę jak zjem. W Deshi za to - porcje ogromne, ceny przystępne (jak ktoś chce się kłócić - nikt nie każe wam brać najdroższej wersji za, bodajże, 25zł), kebab smaczny, wypchany wszystkim, obsługa miła (skończcie z tym rasizmem, panowie z Indii mogą być trochę uprzedzeni, bo już ich "prawdziwi tomaszowiacy" dopadli i obili), nie widzę powodu do narzekania. No, może poza faktem, że strasznie gorąco w tym lokalu i raczej ciężko wysiedzieć na miejscu. Jasne, biznes jak to biznes, pewnie są jakieś przekręty, baranina to na 100% nie baranina, a wszystko jest założone tylko dla pieniędzy, ale co z tego? We wszystkim doszukujecie się problemu, idziecie tam zjeść a nie przeprowadzać kontrolę. Każdy chce zarobić i w pełni to rozumiem. Jeszcze raz - polecam, niezłe jedzonko.

Re: Deshi Kebab

: 12 sie 2018, o 13:48
autor: Manny
Kebaby nawet w takim Lublinie są jednak lepsze, ale to też zależy gdzie, różnica jest taka że w Lublinie punktów z kebabem jest kilkadziesiąt, większa konkurencja, lepsze jedzenie, niech mi nikt nie porównuje takiego Deshi do np: Kebab Dubaj na Nadbystrzyckiej, bo go śmiechem zabije :shock:

Jest kilka niezłych lokali z kebabem w Lublinie, gdzie kebab jest całkiem niezły, nie wszystkie bo niektóre kebaby w LU to gówno takie samo jak w TL lub nawet gorsze.

Rzeszowa to nawet nie ma co porównywać bo jest to conajmniej klasę wyżej niż Lublin, jeśli chodzi o lokale serwujące Kebab.

Re: Deshi Kebab

: 23 sie 2018, o 12:00
autor: Luuu
Troszkę odbiegając od tematu i nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi.Serio Panowie z Deshi już zostali "obici" ? Skąd masz takie informacje ? Możesz rozwinąć swoją wypowiedź podać więcej szczegółów czy to tylko plotki?

Re: Deshi Kebab

: 23 sie 2018, o 17:38
autor: haha
o obiciu ja nic nie wiem, ale mam info, że wczesniejsza ekipa została zgarnieta przez smutasow z bravy i ponoć deportowana :D

Re: Deshi Kebab

: 24 sie 2018, o 19:00
autor: luu
O to pierwsze słyszę.Ciekawe.Myślałam,że cały czas jedna i ta sama kipa jest.Dzięki za info ;-)

Re: Deshi Kebab

: 25 sie 2018, o 18:08
autor: Deshi
Mamy kilka punktow kebaba deshi np. Bilgoraj. Osoby pracujace tu nie sa deportowane. Cala ekipa z kebaba pracuje tutaj, czasami osoby sa potrzebne gdzie indziej wiec sa przeniesione. Plotki typu deportowanie pracownika sa nie prawda.

Re: Deshi Kebab

: 28 sie 2018, o 12:43
autor: dusi
No to kurnia kogo smutasy wyprowadzały z waszego lokalu?! Potrzebni gdzie indziej:D

Re: Deshi Kebab

: 26 kwie 2019, o 20:35
autor: Dawid12
Kebab pod nr.4 za 15zl ma chyba z pół metra. Polecam najeść można się w ch*j

Re: Deshi Kebab

: 18 wrz 2019, o 16:33
autor: Gość
Byłam tam w niedzielę i żałuję, że nie wyszłam. Takiego brudu jaki tam zobaczyłam nie widziałam w żadnej knajpie od 10 lat. W toalecie przeżyłam szok. Smród i brud taki, że strach wchodzić. W ogródku na ziemi i pod stołami poprzewracane butelki i papiery, koło kosza pełno brudnych śmieci. Była godzina 14.00 i nie było żadnych klientów. Obsługa nic nie robiła więc jak by chcieli to by posprzątali. Nigdy więcej tam nie pójdę !!!!