Kto Wójtem w Bełżcu?

Sugestie oraz uwagi do władz miasta, powiatu i gminy.

Postautor: mieszkan » 20 lis 2023, o 18:59

Duże samochody regularnie rozjeżdzają ogrodzenie naprzeciwko szkoły - to wygląda nieestetycznie. Droga tamtejsza jest zbyt wąska jak oni się tam wogóle mieszczą ? Żeby jeżdzić po czyichś płotach

Postautor: hmm » 26 lis 2023, o 20:28

Już wkrótce w Lubyczy będzie kąpielisko z ratownikiem . A u nas jedyna plaża została
zamknięta i ogrodzona.( teren po byłej kopalni piasku w Bełżcu Drugim ) Aż chciałoby się
zagospodarować ten teren np postawić jakieś palmy ,przyciagnąć turystów itp. Wiadomo
teren leśny ma swojego właściciela i on tam zarządza. Może Wójt coś pomoże ,żeby plaża
znów była dostępna dla mieszkańców.

Postautor: Janko » 28 lis 2023, o 22:18

Kąpieliska nie ma i nie bedzie. Zadne nowe firmy się nie otwierają bo Bełżec dla nich maloatrakcyjny. Turystyki brak, CPN, sklepów dużych, myjni, rynku, zajezdni autobusowej, nowego boiska, wodociągów, domu weselnego, własnego pgk. A teraz popatrz cię na gminy dookoła i odpowiedzieć sobie samemu czy nie zostaliśmy w tyle!!??

Postautor: Xxy » 3 gru 2023, o 16:50

A w szkole woźny został sprzątaczką 😀😀😀 aby syn siostry wójta został woźnym.No cóż kolejny swój pociotek zatrudniony. Działania wójta przebijają Wilkowyje.

Postautor: gosciu » 6 gru 2023, o 08:54

A Pani Dyrektor na sesji mówi o oszczędności, o braku środków na etat na świetlicę. Może trzeba było zgłosić do Urzędu Pracy zapotrzebowanie na konserwatora i wziąć kogoś na staż z dofinansowaniem z urzędu. Kogoś bezrobotnego a nie osobę, która była na etacie w innej firmie. A Pani Komadowska mówiła o "prywacie jednego z Radnych wobec szkoły". Tutaj właśnie jest prywata i brak oszczędności.

Postautor: Monika22 » 7 gru 2023, o 10:57

Czy obecny wójt wrzuca posty na internet w godzinach pracy czy dziś ma akurat urlop? Dobra płaca ponad 17 000 zł za publikowanie prywatnego Facebooka.

Postautor: Hihi » 7 gru 2023, o 13:39

Przecież każdy wie, że kto ma być zatrudniony w szkole decyduje wójt ,bez względu czy sprzątaczka czy woźny.Właśnie wójt na sesjach mówi ile gmina musi dopłacać do dzkoły, a dlaczego w ramach oszczędności nie korzysta z Urzędu Pracy tak jak wcześniej pisano.Tak prywata wójta ponad oszczędności. A co do wypowiedzi radnej to każdy wie kto robi wszystko i przebiera nogami aby jego żona została zatrudniona w szkole.

Postautor: Wacek 19 » 7 gru 2023, o 16:14

Nie wiem czy za Facebooka dostaje ponad 17 tysięcy ale za robienia mydła na pewno. Warsztaty z robienia mydła, chce niech sobie robi ale w prywatnym czasie w towarzystwie wzajemnej adoracji. I kolejny dzień zleciał.Ponad 100 zł na godzinę to i służbowym autem mydło można pojechać robić. To jakas kpina z podatników.

Postautor: Xxxy » 8 gru 2023, o 10:40

No cóż w biciu pianyz mydła to on dobry. Temu obiecać,tego poklepać a rzeczywistość ... zatrudnić rodzinkę ,partyjnych klakierów.

Postautor: Lolek1 » 8 gru 2023, o 23:05

Pocałujta w d wójta.Nie jestem za ani przeciw,ale każdy z nas rozmawia w pracy przez telefon, sprawdza messengera czy fb.Ma swoich zwolenników i wrogów bo na takim stanowisku jakie ma inaczej nie może być. Przez wiele lat zrobił bardzo dużo dla gminy.Te inwestycje i dotacje nie wzięły się z nieba o to trzeba było się starać. A co do układów i zatrudniania po znajomości, każdy robiłby podobnie,może Tobie albo mi się to niepodoba.Ważne aby osoba na tym stanowisku sprawdzała się.Jak komuś puszczają zwieracze to powiem jedno.Książki były dla wszystkich.Ciekawy temat może ktoś założy,kto nowym wójtem w Bełżcu.POZDRAWIAM

Postautor: Zuza59 » 9 gru 2023, o 12:10

Dotacja i inwestycje - to mnie rozbawiłes. Jesteśmy zacofana gmina na tle innych. Ponad 16 lat rządów i nic nie jest dokończone. Wiata i kilkudziesięcioletni wóz z Niemiec to nie inwestycje. Dobrze że było komu wyciągnąć pieniądze na drogi z radnych, to chociaż to mamy zrobione.

Postautor: Gość » 9 gru 2023, o 13:16

Pocałujta w d wójta.Nie jestem za ani przeciw,ale każdy z nas rozmawia w pracy przez telefon, sprawdza messengera czy fb.Ma swoich zwolenników i wrogów bo na takim stanowisku jakie ma inaczej nie może być. Przez wiele lat zrobił bardzo dużo dla gminy.Te inwestycje i dotacje nie wzięły się z nieba o to trzeba było się starać. A co do układów i zatrudniania po znajomości, każdy robiłby podobnie,może Tobie albo mi się to niepodoba.Ważne aby osoba na tym stanowisku sprawdzała się.Jak komuś puszczają zwieracze to powiem jedno.Książki były dla wszystkich.Ciekawy temat może ktoś założy,kto nowym wójtem w Bełżcu.POZDRAWIAM
Ale śmieszne ," piszesz ze prawie każdy z nas rozmawia w pracy przez tel i korzysta z FB ,Messengera i innych pierdoł" to chyba Ty to robisz w pracy ,za co Ci płacą? Po drugie to śmiech na sali z tymi inwestycjami ,nie masz pojęcia o prawdziwych inwestycjach ,tam tylko układ ,hipokryzja i towarzystwo wzajemnej adoracji.Posłuchaj ludzi co o tym myślą i mówią .Myśl rozsądnie ,a myślenie nie boli,tyle jest do zrobienia po wioskach ,a nie siedzenie i kawusia .

Postautor: Lolek1 » 9 gru 2023, o 18:36

Czyli boli. Powtórzę jeszcze raz .Książki były dla wszystkich. Ja budowlaniec piję kawę jak mam ochotę i mam wyjechane na inwestora.I nie jestem zwolennikiem wójta.Bijecie pianę,może pora kandydować?

Postautor: Olko » 9 gru 2023, o 19:40

Piękna kultura, co książki na które tak się powołujesz mówią,,pocałujta w d wójta ". Gdzie były te inwestycje do czasu jak grupa radnych załatwiła pieniądze dla gminy.Wójt na tacy dostał pieniądze na drogi, kanalizację,teraz wodociąg.Wczesniej niech się pochwalić ile dróg zrobił z rożnych programów? Najlepiej było że środków własnych lub kredytów. Najlepiej przypisywać czyjesz zasługi sobie, w tym jest najlepszy i nie ma żadnych skrupułów.

Postautor: gosciu » 12 gru 2023, o 10:57

Przecież każdy wie, że kto ma być zatrudniony w szkole decyduje wójt ,bez względu czy sprzątaczka czy woźny.Właśnie wójt na sesjach mówi ile gmina musi dopłacać do dzkoły, a dlaczego w ramach oszczędności nie korzysta z Urzędu Pracy tak jak wcześniej pisano.Tak prywata wójta ponad oszczędności. A co do wypowiedzi radnej to każdy wie kto robi wszystko i przebiera nogami aby jego żona została zatrudniona w szkole.
Ale żona Radnego pracuje w szkole, w sąsiedniej gminie. Nie szuka pracy. Więc czemu ktoś tak miesza?

Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”