Kto Wójtem w Bełżcu?

Sugestie oraz uwagi do władz miasta, powiatu i gminy.

Postautor: Bambik » 29 wrz 2025, o 11:46

Mam pytanie odnośnie drogi ekspresowej... Na YT jest już wizualizacja naszego odcinka. Tu jest moje pytanie czemu nie został wybrany wariant niebieski, który prowadzi od strony żyłki i szalenika? W tym momencie przy obecnym wariancie mamy rozoraną całą miejscowość "eska" będzie szła praktycznie przez centrum miejscowości. Popatrzcie jak to wyszło pięknie w Lubyczy. Wg. mnie fatalnie to zostało rozwiązane.

Postautor: gosciu » 16 paź 2025, o 11:24

Akurat Lubycza to narzeka, bo nie mają zjazdu.

Postautor: Matka » 16 paź 2025, o 11:32

Co tam słychać w naszym żłobku? Bo zatrudnienie wzrasta (dotacji zbraknie), a dzieci ubywa. Pewnie teraz wykłady o rybach będą, bo same żony rybaków😂.
A ciekawe czy Wójt już widział filmiki, które ukazują zachowanie opiekunek wobec dzieci? Oj, niech się ktoś tym zainteresuje, bo wstyd

Postautor: Kwarc » 16 paź 2025, o 22:43

Proszę nie siać fałszywej propagandy w internecie. Odstaw kieliszek, wstań z fotela, odleżyny odetchną, zmarszczki się wyprostują, a i zdrowie psychiczne chwilowo się poprawi. Wiem, to ciężkie , ale już się stało, nastąpiła zmiana, pogódź się z tym.

Postautor: Matka » 18 paź 2025, o 19:41

Niestety to nie propaganda, tylko przykre fakty. Zatrudnienie po znajomości i niestety takie skutki.

Postautor: Gość » 22 paź 2025, o 20:31

Niestety to nie propaganda, tylko przykre fakty. Zatrudnienie po znajomości i niestety takie skutki.
Niestety, tak było, jest i długo się jeszcze nie zmieni.

Postautor: Helpdesk » 24 paź 2025, o 00:00

Jak się robi porządki to już tak jest, starym układom to nie pasuje. Robić swoje. Jak to mówią Psy szczekają Karawana jedzie dalej!
Zawsze można poszukać IP autora wpisu. ....

Postautor: gosciu » 26 paź 2025, o 18:32

A może lepiej poszukać filmiku wśród Rodziców? Nawet na zdjęciach widać, że mało dzieci. Wiem "dzieci chorują" ktoś zaraz napisze. Ale sytuacja jest taka, że zdrowe dzieci są w domu, bo boją się opiekunki.

Postautor: Matka » 6 lis 2025, o 14:52

I już sobie za sesję podnieśli i wszyscy zadowoleni. Jednak ryczałt miesięczny byłby lepszym rozwiązaniem. Wtedy byłoby mało sesji, mało komisji, bo mało pieniędzy. A teraz ciągle się zwołują, wzajemnie zapraszają i niewiele ustalają, bo lepiej zwołać kolejną komisję, bo znów zapłaci gmina.

Postautor: sbk » 7 lis 2025, o 14:59

Mam rozumieć, że Pszok teraz będziemy mieć w Lubaczowie?Dziękujemy Panie Wójcie za to udogodnienie.

Postautor: Tylko » 7 lis 2025, o 18:03

Po komentarzach widać że sprzątanie starych układów idzie zgodnie z planem. Dziękuje pozdrawiam.

Postautor: jkp » 19 lis 2025, o 14:47

Mam rozumieć, że Pszok teraz będziemy mieć w Lubaczowie?Dziękujemy Panie Wójcie za to udogodnienie.
Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć, że Punkt Selektywnej Zbiórki Odpadów dla Gminy Bełżec będzie od 1 stycznia w Lubaczowie?

Postautor: Matka » 24 lis 2025, o 08:12

Brawo szkoła. Woźny zamiast odśnieżać, to stoi w bramie i pilnuje, żeby nikt dziecka nie wysadził na terenie szkoły. Zamiast otworzyć bramy, zrobić przejazd wokół budynku i dać możliwość wjazdu. Tylko "elyyyta" może 😂

Postautor: deee » 26 lis 2025, o 15:22

Może ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć, że Punkt Selektywnej Zbiórki Odpadów dla Gminy Bełżec będzie od 1 stycznia w Lubaczowie?
Wracamy do ery workwów na śmieci czyli brak kontenerów i będziemy babrać sie w bioodpadach i targać szkło w workach.Ja pierdziele średniowiecze wróciło.Dziękujemy Panie Wójcie.No i PSZOK w Lubaczowie.Gratulacje za udogodnienie.

Postautor: Jklm » 27 lis 2025, o 19:16

Szkoda tylko, że nikt nie widział problemu w tym, że mieliśmy najdroższe opłaty za śmieci. Powiat Biłgorajski, Gmina Obsza i okoliczne 5zł od osoby. A o ciągłych problemach z tomaszowską firmą zbierającą odpady nie wspomnę. O wywiezieniu śmieci na PSZOK nie było mowy. Sytuacja wyglądała tak, że zawsze trzeba było dopłacić. O problemach i aferach PGKiM nie wspomnę... Ja rozumiem, że ciężko każdego zadowolić ale tutaj widzę ktoś ewidentnie próbuje "siać ferment". Jestem rodzicem jednego ze żłobkowych dzieci... Nie widzę problemów związanych z tym, że moje dziecko tam uczęszcza. Dzieci chorują i jest to normalne, a "żłobek" a w zasadzie Dzienny Punkt Opieki 1-3 może przyjąć maksymalnie dziesięcioro dzieci. Pozostaje nam cieszyć się z tego, że powstało nowoczesne i tak dobrze wyposażone miejsce, gdzie rodzice mogą zostawić maluchy i iść do pracy. Do pewnych spraw, na prawdę należy podchodzić z rezerwą, tym bardziej wiedząc niewiele a wyobrażając sobie za dużo.

Wróć do „Władze samorządowe i polityka lokalna”